Nieuws

Gluren bij de Buren

01-07-2022

Weert/Thorn, 30 juni 2022

Cultuurhistorische Zomer 2022

Eindelijk weer Gluren bij de Buren

Corona heeft ons even in de wachtstand gezet, maar nu kunnen we na twee jaar eindelijk weer genieten van een Cultuurhistorische Zomer in Nederlands en Belgisch (Midden-) Limburg. Het eerste exemplaar van de bijbehorende folder is vandaag in Maaseik overhandigd aan Geert Gabriëls, gedeputeerde Erfgoed van de Nederlandse provincie Limburg. De organiserende heemkundeverenigingen De Aldenborgh Weert en Het Land van Thorn luiden hiermee de zestiende jaargang in van de Cultuurhistorisch Zomer.

Gluren

Wat hebben Molenbeersel, Maaspoort, Maasstraat, Opitter, Peer en Stramproyer Broekmolen met elkaar gemeen? We gaan ze dit jaar allemaal uitvoerig bezoeken, met tekst en uitleg (én terrasbezoek na) tijdens het populaire zomeronderdeel Gluren bij de Buren. Traditioneel verzamelen we ons in een lokaal (en monumentaal) kerkgebouw. Na een introductie starten van hieruit de deelnemers voor een rondwandeling in groepen onder leiding van lokale gidsen. Na het ‘gluren’ is er tijd voor nazit in een naburige uitspanning.

Symposium

Voor het eerst is dit jaar ook een symposium opgenomen in het zomerprogramma: ‘Over de grens. Grenzen in het Land van Weert en de Limburgse en Brabantse Kempen.’ Tijdens deze bijeenkomst in Hamont-Lozen zullen deskundigen hun licht laten schijnen over de grens in verschillende tijdvakken van onze regionale historie.

Folder

Alle informatie over deze en andere cultuurhistorische activiteiten in de komende zomermaanden - zoals het Maalbroek verbranden, openluchttoneel Euver de Grens en de Harlindus en Relindus Ommegang in Maaseik – staat in de vandaag gepresenteerde folder.  https://dealdenborgh.nl/wp-content/uploads/2022/06/cultuurzomer-2022-websiteversie.pdf

Meer info: www.dealdenborgh.nl of 06-53284665