Nieuws

Sjaak van Galen Koninklijk Onderscheiden

19-03-2022

Sjaak van Galen, lid van de werkgroep Heeze 2000, is gisteren koninklijk onderscheiden. Burgemeester Paul Verhoeven speldde hem de bijbehorende versierselen op. Hij  is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sjaak van Galen heeft zich op diverse gebieden ingezet, o.a. voor het Rode Kruis/Welfare, Kunstkring Eymerick en stuurgroep Kunstroute.

De heer Sjaak van Galen maakt deel uit van de werkgroep Heeze 2000. In 1996 vatte deze werkgroep het plan op om een maquette te maken van ons totale heemgebied. De maquette laat zien hoe het landschap er in 1832 uitzag, is in 3D, meet 3x4 meter, elk perceel is er op aangegeven.

Er werd op meerdere locaties aan gewerkt, bij het Historisch Centrum in den Bosch werden meermaals kadaster gegevens opgehaald. 

De heer Sjaak van Galen heeft ruim 22 jaar twee maal per week samen met anderen (6 personen)  gewerkt aan deze maquette. Het resultaat is een prachtig werkstuk, dat niet alleen historische waarde heeft maar ook een streling is voor het oog.

 De maquette met alle kadastrale gegevens hebben een grote waarde voor de gemeenschap: Mensen kunnen de werkgroep benaderen om de geschiedenis van hun perceel te achterhalen.

 Ook is de heer van Galen mede auteur van het boekje Palen van toen, Bakens voor nu; wandelen langs de Historische grenzen van de Heerlijkheden ‘Heeze-Leende-Zesgehuchten’,’Geldrop’ en ‘Sterksel’.