Nieuws

Boeren en Fabrikeurs: een historische tocht door Geldrop & Zesgehuchten

28-11-2018

Boeren en Fabrikeurs: een historische tocht door Geldrop & Zesgehuchten

In dit boek wordt de geschiedenis beschreven van de "oude" gemeenten Geldrop en Zesgehuchten. Het bevat naast achtergrondinformatie ook talrijke "weetjes" over panden, bewoners en locaties. En dat alles gelardeerd met een hoeveelheid bekende en minder bekende afbeeldingen uit heden en verleden van beide dorpen.

Het boek is ook  te gebruiken als reisgids: er is een indeling gemaakt conform de kadastrale indeling uit 1832, namelijk het Dorp en Braakhuizen, waarbij het dorp bestaat uit het Oude Centrum, de Buurtschappen en het Kasteel; Zesgehuchten is verdeeld volgens de zes gehuchten: Hoog Geldrop, Hulst, Riel, Genoenhuis, Gijzenrooi en Hout. 

De interessante objecten en locaties, vanuit cultuurhistorisch en erfgoed oogpunt, worden benoemd. Het bijbehorende  nummer is terug te vinden op de overzichtskaart van het betreffende hoofdstuk. 

In de tekst is onderscheid gemaakt tussen cultuurhistorische informatie en bouwkundige beschrijvingen, ook wordt aangegeven of een object de status rijks- of gemeentemonument heeft.

Er is ook een selectie kunstwerken opgenomen, deze zijn gemarkeerd met het kenmerk "kleine monument".

Het boek is gratis voor leden van onze heemkundekring.

Het is te koop bij Boek- en Kantoorboekhandel Van Grinsven, Primera en de VVV Geldrop, Lektura in Heeze