Nieuws

Excursie naar Roermond

28-05-2017

Excursie naar Roermond

Datum: 8 juli 2017 

Tijd: 13.00 uur

Onder leiding van een VVV-gids zullen we een wandeling maken door de historische binnenstad, langs de vele monumenten. Markt, Munsterplein en Roerkade zijn enkele van de markante punten waar we langs zullen worden geleid. Ook brengen we een bezoek aan de Munsterkerk, gerestaureerd door de Roermondse architect Pierre Cuypers, hierin bevindt zich het praalgraf van Graaf Gerard van Gelre en zijn echtgenote Margaretha van Brabant. Na een korte stop voor koffie enz. wandelen we naar het Cuypershuis. Een gids zal ons door de voormalige woon- en werkplaats van Pierre Cuypers - geroemd en verguisd in zijn eigen tijd - leiden en zullen we kennismaken met een jonge, ondernemende man, die door zijn ideeën en karakter veel heeft bereikt vanuit Roermond en vanuit het Cuypershuis.

 
Programma:

11.45 uur. Vertrek Heemkamer, parkeerplaats Pompenmaker: Bij voldoende deelname per bus, kosten € 10.-- p.p.; bij onvoldoende aanmeldingen met eigen vervoer.

13.00 tot 14.30 uur. Rondleiding door het centrum van Roermond.

14.30 tot 15.30 uur. Op eigen gelegenheid naar het Cuypershuis en moglijkheidvoor een kopje koffie.

15.30 tot 16.30. Rondleiding Cuypershuis door een VVV-gids. Museumkaarthouders gratis anders € 4,-- entree.

Ca 17.00 uur vertrek per bus of eigen vervoer naar Heeze.


Het bestuur van de Heemkundekring ‘Heeze-Leende-Zesgehuchten’ zal de kosten voor de beide gidsen voor haar rekening nemen.

U kunt zich opgeven vóór 15 juni bij Anita Reinders: email abereinders@gmail.com  of 040-2262365. Eén introducé per lid is ook welkom.