Nieuws

Heksenvervolging in Peelland

18-11-2018

Heksenvervolging in Peelland, spreker Wim Steenbakkers

Donderdag 22 november, om 20.00 uur in Dorpshuis Valentijn, Valentijn 3, Sterksel

Oud- journalist ohan Otten uit Lierop publiceerde in 2015 zijn boek Duivelskwartier, 1595: heksen, heren en dood in het vuur. 

Oud-journalist Johan Otten uit Lierop publiceerde in 2015 zijn boek Duivelskwartier, 1595: heksen, heren en de dood in het vuur. Hij putte hiervoor uit unieke en gedetailleerde verslagen uit verschillende archieven en vond een onthutsend beeld van een vervolging van vermeende heksen in de regio. Inwoners van Cranendonck - waar in Maarheeze de vervolging startte -, Mierlo, Lierop, Asten en Someren speelden hierbij een hoofdrol, als aanjager en slachtoffer. De presentatie geeft een beeld van hetgeen zich destijds hier afspeelde en welke rol inwoners hierbij speelden. 
Wim Steenbakkers groeide op bij de laatste restanten van het kasteel van Mierlo en woont thans in Lierop. Zijn belangstelling voor de historie van zijn directe leefomgeving en de verschijning van het hierboven genoemd boek waren aanleiding de presentatie samen te stellen om daarmee meer bekendheid te geven aan deze duistere periode. 
Ook niet-leden van de heemkundekring zijn op deze avond van harte welkom. De toegang is gratis.